Butiken för män

Publicerad av

Den medvetne mannen har funnits i alla tider, vi har haft olika stilar vid olika tidsepoker och nya stilar utvecklas hela tiden. Nu har vi alla stilar och erfarenheter i vår arsenal. Idag är det i större utsträckning friare och mer lekfullt att välja en trend, ha en mix av flera eller utveckla sin egen. Man behöver inte vara fast i en trend och det är väl det som är trenden.

Rakningen, trimning av skägg eller mustasch i alla dess former är konst, en känsla eller som att fånga den perfekta vågen i surfing. Nu är inte rakningen den enda skönhetsrelaterade ritualen vi killar utför. Marknaden inom skönhet, omvårdnad och stil för män växer stadigt. Gents är företaget vi på 39A valt att framhäva inom genren. Gents är ett stil företag som värnar om kvalité och elegans.

Gents AB som har sitt säte i Helsingborg och är världsledande inom sin nisch, i uppstarten som ett rak- och skäggföretag. Idag säljer företaget parfymer från de mest exklusiva och svåråtkomliga varumärkena. Jenny Rydhström grundade Gents 2003, nu förser hennes företag oss män med allt från rakskum till skoblock av cederträ.

För Gents är målet att fortsätta växa inom sina tre grundläggande verksamhetsområden – företag (B2B), butiker och e-handeln.

Gents menar att de flesta av oss gillar en person som är hel, ren, luktar gott och tar hand om sig själv. Dagens man bejakar detta och hittar sin egen väg och sina egna rutiner, långt bort från det kvinnliga.

Gents anser att det ska vara självklart och enkelt för män att ta hand om sig själva. De förenklar det via nätet genom att erbjuda rådgivning och tips på bra produkter. Så missa inte att utforska deras hemsida för råd och inspiration.

Jenny Rydhström har tillsammans med Glenn Lauritz Andersson skrivit boken – DEN MEDVETNE MANNENS GUIDE TILL RAKNING OCH SKÄGG. Jennys ambition om att höja medvetenhet kring mäns rakning och hygienvård inspirerade henne till att skriva denna bok.

För er entusiaster lägger vi även med en länk till – radioprogrammet Stils inslag om män.

Klicka igång radioprogrammet från P1 på listen nedan.