Elcykel – Mountainbike

Publicerad av

El-MTB, E-MTB eller eMountainbike, ja vilket namn man än väljer så är det bara att konstatera att intresset blir större och större för den typen av cyklande. I länderna kring Alperna är E-MTB stort, och intresset ökar även i Sverige. Vi har valt att lyfta fram tre cyklar från Husqvarna Bicycles i denna köpguide, plus att vi inte kunde låta bli att lägga till ytterligare en riktig värsting som bonus.

Varför El-Mountainbike?

E-MTB gör det tråkiga roligare och det roligare ännu mer lättåtkomligt. Långa, långsamma stigningar går fortare. Utflykterna blir längre och mer intressanta, vi hinner upptäcka stigar som annars inte hade varit möjliga på så kort tid. Helt nya spårsystem blir tillgängliga när den extra kraften öppnar upp terrängen som skulle vara för brant, lös, stenig eller brutal för en vanlig pedalcykel. Kort sagt, snarare än att vara rädd för E-MTB, bör vi se dem för vad de är ett nytt verktyg som ger nya möjligheter. Cyklingen är fantastisk och utvecklingen av nya cykeltyper har varit fantastisk, utvecklingen stannar inte upp eftersom cyklingen har så många möjligheter – dem vill vi inte missa.

Detta inlägg är i grunden en annons för Söderströms och innehåller annonslänkar.

Söderströms i Skövde startade 1 januari 1995. Kvalitet är den röda tråden genom vårat företag . Genom att sätta kunden i fokus och utgå från dennes behov ska vi tillfredsställa och om möjligt överträffa kundens krav och förväntningar. Söderströms är återförsäljare till Husqvarna Bicycles.


Nr.1 Husqvarna MC4 Mountain Cross 2020

Mountain Cross (Allmountain) är en fulldämpad eldriven MTB-cykel som passar perfekt för långa turer i skogen, på berget eller längre downhill passager. En allround cykel som möter alla utmaningar.

Med ett stort batteri i 3 körlägen och en topphastighet på 25 km/h blir körningen obeskrivlig.

Trampa mindre och fokusera mer på körningen!

Nr.2 Husqvarna HC6 Hard Cross 2020

Husqvarnas Hard Cross modeller är fullutrustade mountainbike elcyklar som flyter lika bra på skogsstigar som i tuff terräng med stora hopp.

Denna cykel passar dig som vill ta dig an tuff terräng både uppför och nedför.

Med en maxhastighet på 25 km/h är detta inget problem!

Cykeln är endast utrustade med marknadens bästa komponenter och man har inte tummat på varken kvalitet eller design.

Nr.3 Husqvarna EXC9 Extreme Cross

Husqvarnas elcykel Extrem Cross XC9 är anpassad för tuff downhillkörning! En cykel som både är snabb och aggressiv men levererar en otrolig kontroll i alla situationer.

Med ett stort batteri i 3 körlägen och en topphastighet på 25 km/h blir körningen obeskrivlig.

Trampa mindre och fokusera mer på körningen!


Bonus! – Husqvarna EXC10 Extreme Cross Elcykel

Husqvarnas elcykel Extrem Cross XC10 2020 är en av marknadens värsta cyklar anpassad för tuff downhillkörning! En cykel som både är snabb och aggressiv men levererar en otrolig kontroll i alla situationer.

XC10 är endast utrustad med komponenter i toppklass från SHIMANO och FOX.

Med ett stort batteri i 3 körlägen och en topphastighet på 25 km/h blir körningen obeskrivlig.


Husqvarna grundades 1689, med vapentillverkning åt svenska armén och ägdes inledningsvis av svenska staten. I staden Huskvarna har företaget utvecklat många olika produkter genom åren som exempel gjutjärnsspisar, symaskiner, vitvaror, cyklar, mopeder, motorcyklar och utombordsmotorer. Cykeltillverkningen startade 1896. 2017 lanserade Husqvarna, Husqvarna Bicycles.