Elcykel – Dam

Publicerad av

Är du trött på bilköer, leta parkeringsplats eller att passa tider för kollektivtrafiken? Då kan elcykeln vara ett alternativ för dig. Fler och fler väljer elcykeln för att pendla till arbetet eller till sina utflykter. Cykeln ger en svårslagen känsla av frihet. I denna köprekommendation fokuserar vi på tre dammodeller med dämpad framgaffel. Skälen är flera för att gå över till elcykel, istället för bil, kollektivtrafik och den vanliga cykeln, några argument som nämnts i en studie från Lunds Universitet är ekonomi, hälsa, miljö, tidsvinst, inte svettigt, lätt, smidigt och att det är roligt.

Fritidens utflykter och upptäcktsfärder på cykeln blir som oftast längre och fler, med hjälp av elcykeln vilket ökar känslan av frihet.

Läs även vårt inlägg om herr elcyklar via denna länk – Elcykel Herr

Vilket alternativ kan passa bäst för just dig? Läs om våra Topp 3 förslag nedan:

Detta inlägg är i grunden en annons för Elcykelvaruhuset.se och innehåller annonslänkar.

Nr.1 Crescent

Med Crescent Elina 7-vxl Svart 2020 styr du själv vilken hjälp du vill ha av motorn. Vilket av de fem effektlägena du önskar och om du vill att motorn ska skjuta på när du leder cykeln. En inbyggd display på styret visar valt effektläge, hastighet, hur mycket laddning som finns kvar i batteriet och hur långt den kraften kan ta dig. Allt är snyggt inbyggt i en 7-växlad damcykel av modernt snitt, med lågt insteg, fotbroms bak och rullbroms fram. Batteriet sitter i pakethållaren, som i sin tur är en integrerad del av aluminiumramen. Det är enkelt att lossa och ta in för laddning. Cykelkorg i aluminium ingår, precis som stöd, godkänt lås och belysning.

Om Crescent, år 1897 la Eli Pettersson & August Lindblad grunden för Crescent. Från 1908 har företaget tillverkat cyklar vid svenska västkusten. Den orange färgen gjorde entré 1936. Begreppet världsmästarcykeln som förknippas med Crescent kommer från att Harry Snell vann VM 1948. Crescent och Monark går samman 1960. Tillverkningen och utvecklingen flyttas till Varberg 1964, där den är än idag. 

Nr.2 Batavus

Batavus Harlem E-Go: Denna elcykel är smidig och fungerar perfekt för stadscykling. Ram, sadelstolpe, nav och ekrar är mattsvarta på denna modell och till detta blanka svarta detaljer samt en ringklocka i mässing. Batavus Harlem E-Go har motorn placerad på ramen vilket gör cykeln kraftfull och stabil. För att kunna anpassa hur mycket kraft du vill ha hjälp med finns det fyra olika assistans nivåer att välja mellan. Elcykeln är även utrustad med Walk-Assist vilket innebär att du kan få extra hjälp då du leder cykeln. Batavus Harlem E-Go är utrustad med cykelkorg. Yamaha står för elsystemet och Shimano för bromsar och växlar.

Batavus, grundades den 15 september 1904 av paret Andries och Dientje Gaastra , som startade sin verksamhet med klockor och sömnads maskiner. Andries var utbildad urmakare, han och hans fru Dientjes entreprenörskap ledde till att de även började montera och sälja cyklar i sin butik i Heerenveen i Nederländerna. Den 19 september 1956 öppnades en nya Batavus-fabriken officiellt. Batavus har fortfarande kvar sin verksamhet i Heerenveen.

Nr.3 Scott

Scott Sub Active eRIDE Dam 2020 är utrustad med breda däck och dämpad framgaffel som gör att den rullar mjukt och naturligt. Det pålitliga Active-elmotorsystemet från Bosch ger upp till 7 mils körsträcka per laddning beroende på terräng och hur mycket assistans man väljer att använda. Du kan även läsa av information om status på batteri, distans och fart. Elcyekln levereras med skärmar, godkänt ramlås, belysning, kraftigt stöd och stabil pakethållare. Sittställningen är lite mer framåtlutad/aktiv än på en klassisk damcykel, vilket gör cykeln smidig och rolig att cykla på. Skivbromsar fram och bak ger kontroll även vid häftiga inbromsningar.

1958 grundades Scott genom en teknisk innovation från Ed SCOTT, en begåvad ingenjör och skidåkare som bor i Sun Valley, Idaho.  Ed SCOTTs uppfinning var den första avsmalnande skidstaven i aluminium ersatte omedelbart sportens befintliga användning av bambu och stål. 1970 gick SCOTT in på marknaden för motocrossglasögon. 1989 introducerade SCOTT en av de viktigaste produktinnovationerna i cykelns historia – det aerodynamiska styret.  Detta styr, format av Charley French, användes strategiskt av amerikanen Greg Lemond i sin Tour de France-vinst 1989.

Regelverk

En cykel med tramp- eller vevanordning och elassistans räknas som cykel om den är konstruerad på följande sätt: -Elmotorn kopplas in när trycket på tramporna ökar, till exempel för att göra det lättare att trampa i uppförsbackar och i stark motvind. -Motorn får endast förstärka kraften från tramporna och får inte ge något krafttillskott vid hastigheter över 25 km/tim – Motorns kontinuerliga märkeffekt får vara högst 250 watt. Om en cykel med elassistans avviker från dessa krav kommer fordonet inte längre anses vara cykel, utan kommer troligen anses vara en moped med andra krav och förutsättningar för att få brukas i trafik.

Fler regler för cykel – från Transportstyrelsen

Om Elcykelvaruhuset.se

Välkommen hem till Elcykelvaruhuset.se – Elcykelbutiken med Nordens största sortiment. Vi har sålt elcyklar sedan 2006, och är idag den marknadsledande återförsäljaren i Sverige med en fysisk butik på Lindhagensgatan 51 i Stockholm, samt en populär e-butik. Vi erbjuder dessutom ett rikstäckande partnernätverk med över 20 butiker och verkstäder över hela landet. Vi kan idag stoltsera med att Elcykelvaruhuset.se har Nordens största sortiment inom elcyklar med cyklar från över 10 varumärken.

Vi håller marknadens bästa priser, med Prisgaranti. Du ska känna dig trygg när du handlar hos oss, och vi erbjuder därför personlig service, generösa villkor, samt snabba & säkra leveranser.

Hos oss är det tryggt att handla online. Vi arbetar enbart med pålitliga partners med mångårig erfarenhet av e-handel, och kan garantera din trygghet och säkerhet när du shoppar hos oss.

Vi använder enbart den teknik som är standard för säkra kortbetalningar på internet. Betalning med kort sker alltid över en krypterad sida för att ingen ska kunna komma åt informationen.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.