Elcykel – Herr

Publicerad av

Fler och fler väljer elcykeln för att pendla till arbetet och för sina utflykter. Cykeln ger en svårslagen känsla av frihet. I denna köprekommendation fokuserar vi på tre herrmodeller med dämpad framgaffel. Med en elcykeln är det nu lättare att beräkna tiden för transporten och man tar sig från dörr till dörr. Argumenten för elcykeln är flera som ekonomin, hälsa, miljö, tidsvinst, inte svettigt, lätt, smidigt, roligt (Källan för dessa nyckelord) . Fritidens utflykter och upptäcktsfärder på cykeln blir som oftast längre och fler, med hjälp av elcykeln vilket ökar känslan av frihet.

Läs även vårt inlägg om dam elcyklar via denna länk – Elcykel Dam

Detta inlägg är i grunden en annons för Elcykelvaruhuset.se och innehåller annonslänkar.

Nr.1 Crescent

elcykel-herr-crescent

Crescent Elder, 10-vxl, 55 cm, Grön Matt 2020 Är du trött på bilköer, eller väntan i en busskur någonstans? Funderar du på att börja cykla men tycker att det är svettigt eller för långt? Då väntar Elder på dig! Med en ram av aluminium och sportigt avslappnad geometri sitter du lika bekvämt som på en vanlig hybridcykel. Med dämpade framgaffeln fungerar cykeln bra även på sämre vägar, grus eller kullersten. För en extra skön körupplevelse sitter motorn centralt i vevpartiet.

Med Crescents Koppla Smart cykelteknologi, kopplar du upp din cykel via en app som håller dig uppdaterad om service och underhåll. Denna cykel har Koppla Light vilket innebär att din cykel kan anpassas efter din körstil och ditt batteri blir stöldskyddat genom att det binds elektroniskt till att endast fungera på din cykel. Det gör ditt batteri obrukbart och oattraktivt för tjuven. Senaste batteristatus ser du i appen.

1897 la Eli Pettersson & August Lindblad grunden för Crescent. Från 1908 har företaget tillverkat cyklar vid svenska västkusten. Den orange färgen gjorde entré 1936. Begreppet världsmästarcykeln som förknippas med Crescent kommer från att Harry Snell vann VM 1948. Crescent och Monark går samman 1960. Tillverkningen och utvecklingen flyttas till Varberg 1964, där den är än idag. 

Nr.2 Merida

Merida eSpresso Sport 300, levereras med alla tillbehör som behövs – stänkskärmar, bra belysning, ramlås, kraftigt stöd och stabil pakethållare. Med en Merida eSpresso får du en elcykel som passar perfekt för längre vardagspendling och längre utflykter tack vare det stora batteriet på 500wh. Den lätta och stabila aluminiumramen gör det roligt att cykla även utan elassistans. Drivenheten E5000 från Shimano Steps är centrum monterad. Den dämpade framgaffeln från Suntour tar bort ojämnheter på vägen och detta tillsammans med den kompakta geometrin och de bredare däcken bidrar till extra god komfort. Hydrauliska skivbromsar från Shimano ger god bromsverkan oavsett väder.

Merida startades 1972 i Taiwan och är idag en av världens största tillverkare av cyklar. Grundaren Ike Tseng, var fast besluten att förbättra rykte och kvalitet på cyklar tillverkade i Taiwan.  Detta förblir ett huvudmål för hans familj, som fortsätter att driva Merida idag. De konstruktioner som skapas av vårt skickliga FoU-team i Tyskland blir prototyper som är handbyggda och svetsade i vår fabrik i Taiwan.

Nr.3 Scott

Scott Sub Active eRide, modellen är utrustad med breda däck och dämpad framgaffel som gör att den rullar mjukt och naturligt helt utan ryck. Det pålitliga Active-elmotorsystemet från Bosch ger upp till 7 mils körsträcka per laddning beroende på terräng och hur mycket assistans man väljer att använda. Elcyekln levereras med skärmar, godkänt ramlås, belysning, kraftigt stöd och stabil pakethållare – allt snyggt färgmatchat. För denna modell går det även att justera styrstammen vilket gör att du kan få en komfortabel sittställning så du kan cykla i flera timmar. Skivbromsar fram och bak ger kontroll även vid häftiga inbromsningar.

1958 grundades Scott genom en teknisk innovation från Ed SCOTT, en begåvad ingenjör och skidåkare som bor i Sun Valley, Idaho.  Ed SCOTTs uppfinning var den första avsmalnande skidstaven i aluminium ersatte omedelbart sportens befintliga användning av bambu och stål. 1970 gick SCOTT in på marknaden för motocrossglasögon. 1989 introducerade SCOTT en av de viktigaste produktinnovationerna i cykelns historia – det aerodynamiska styret.  Detta styr, format av Charley French, användes strategiskt av amerikanen Greg Lemond i sin Tour de France-vinst 1989.

Regelverk

En cykel med tramp- eller vevanordning och elassistans räknas som cykel om den är konstruerad på följande sätt: -Elmotorn kopplas in när trycket på tramporna ökar, till exempel för att göra det lättare att trampa i uppförsbackar och i stark motvind. -Motorn får endast förstärka kraften från tramporna och får inte ge något krafttillskott vid hastigheter över 25 km/tim – Motorns kontinuerliga märkeffekt får vara högst 250 watt. Om en cykel med elassistans avviker från dessa krav kommer fordonet inte längre anses vara cykel, utan kommer troligen anses vara en moped med andra krav och förutsättningar för att få brukas i trafik.

Fler regler för cykel – från Transportstyrelsen

Om Elcykelvaruhuset.se

Välkommen hem till Elcykelvaruhuset.se – Elcykelbutiken med Nordens största sortiment. Vi har sålt elcyklar sedan 2006, och är idag den marknadsledande återförsäljaren i Sverige med en fysisk butik på Lindhagensgatan 51 i Stockholm, samt en populär e-butik. Vi erbjuder dessutom ett rikstäckande partnernätverk med över 20 butiker och verkstäder över hela landet. Vi kan idag stoltsera med att Elcykelvaruhuset.se har Nordens största sortiment inom elcyklar med cyklar från över 10 varumärken.

Vi håller marknadens bästa priser, med Prisgaranti. Du ska känna dig trygg när du handlar hos oss, och vi erbjuder därför personlig service, generösa villkor, samt snabba & säkra leveranser. 

Hos oss är det tryggt att handla online. Vi arbetar enbart med pålitliga partners med mångårig erfarenhet av e-handel, och kan garantera din trygghet och säkerhet när du shoppar hos oss.

Vi använder enbart den teknik som är standard för säkra kortbetalningar på internet. Betalning med kort sker alltid över en krypterad sida för att ingen ska kunna komma åt informationen.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.