Här finns preparerade längdskidspår

Publicerad av

Livskvalité är att kunna vara aktiv och röra på sig, gärna ute i naturen, när vintern är här och snön har lagt sig till vila mot marken är vi många som längtar ut i längdskidspåren. Men var finns möjligheten att åka längdskidor med preparerade spår och när blev spåren preparerade? Det finns flera hemsidor som gör reklam för skidanläggningar och vi nämner två som ger en samlad information från flera anläggningar och vi lyfter fram en lite extra.

Här finner vi preparerade längdskidspår i Sverige, dagens fina teknikutveckling och människors samverkan gör det nu möjligt att se var pistmaskinerna varit med sina spårslädar. Många anläggningar har samsats om att lägga ut aktuell information via en hemsida och med hjälp av GPS visa var spårpatrullen just varit och preparerat spåren.

Hemsidan ni inte får missa är längdspår.se.


Hemsidorna för att hitta skidspår

Aktuell spårstatus

För aktuell spårstatus gå in på – längdspår.se

Sidan där vi enkelt hittar information om aktuell spårstatus.


Hitta anläggningar

Vill du hitta nya anläggningar och kunna se vad de erbjuder så rekommenderar vi – skidspår.se

På denna sida hittar vi detaljerad information på olika anläggningar. Alla kan rapportera in aktuell spårstatus, vilket gör att vi alla kan vara med och påverka hemsidans aktualitet och den information som finns för de anläggningar vi själva besöker.

Informationen som vi kan hitta är –

  • Spårkarta
  • Vallarapporter
  • Är spåret belyst
  • Finns tillgång till konstsnö
  • Är det ett betalspår
  • Finns det spår för klassiskåkning
  • Finns det spår för skateåkning
  • Är hundar tillåtet


Här hittar vi bra utrustning –

”Detta inlägg är en annons för OutdoorExperten och Silva innehåller annonslänkar.”

OutdoorExperten

OutdoorExperten – hjälper till med rätt utrustning som gör längdskidåkningen rolig, utmanande och härlig aktivitet för alla som vill tillbringa mer tid ute i vackra vinterlandskap.


SILVA – Pannlampa

Missa inte chansen att utnyttja skidåkningen på morgonen eller kväll. Att på morgonen starta i mörkret med pannlampans sken mot skidspåret. Uppleva solens strålar ta över ljuset, en kort paus, varmdryck, innan färden fortsätter men nya stavtag, en ansträngning som ger kraft inför dagen som väntar. Pannlampan gör det även möjligt att i skymningen ge sig ut i skidspåret och möta kvällen, helst vindstilla, se träden bära upp den snön som fallit på dem, ett helt underbart sätt att rensa tankar och summera dagen på, det ger kraft och ny ren energi.

SILVA har riktigt bra pannlampor som passar perfekt för längdskidåkning, vi är förtjusta i deras lätta och smidiga ”Cross Trail 6 Ultra” med 600 lumen och uppladdningsbara batterier. Vilken pannlampa skulle du välja?

Silvas pannlamporna går även att köpa från OutdoorExperten.


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.