Så skyddas du mot ID-kapning

Publicerad av

Det finns många olika sätt där vi utsätts för hot via nätet, vi vill undvika att någon köper varor eller tar krediter i vårt namn. Nu finns det ett skydd som hjälper oss mot ID-kapning, identitetsbedrägerier, e-handelsbedrägerier, kapning av konton på sociala medier och ger även hjälp vid näthat. Det är företaget SkimSafe som utökat sin produktportfölj med SkimSafe Online, som skyddar oss mot de flesta moderna online bedrägerier i Sverige.

  Detta inlägg är en annons för SkimSafe och innehåller annonslänkar.


Datakällor som bevakas

SkimSafe Online bevakar datakällor för förändringar av våra personliga uppgifter, om misstänkt aktivitet sker meddelas vi direkt via mobilen. Källor som bevakas: Internet, Creditsafe, Bisnode, Skatteverket, Tingsrätter, Länsstyrelsen, Kronofogden, Bolagsverket och Dark Web.

Uppgifter som bevakas

SkimSafe Online skickar en avisering om någon av dessa uppgifter har förändrats eller ett ärende har registrerats samt om dina uppgifter finns tillgängliga där de inte ska vara tillgängliga.

Exempel på uppgifter som bevakas: E-postadress, Kortuppgifter, Kreditupplysningar, Adressändring, Bevakning av fastigheter, Betalningsanmärkning, Betalningsföreläggande, Skuldsaldo, Förlorad ID-handling, Bolagsengagemang, Civilstånd och Ändrad kredit-rating.

Exempel på övriga tjänster som ingår: Hjälp vid näthat, Hjälp med polisanmälan och Assistans dygnet runt.


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.