Skydd mot skimming

Publicerad av

Skimning, eller skimming innebär att ett betal- eller kontokort olovligen blir avläst och kopierat. På en meters avstånd är det möjligt med en NFC-läsare att trådlöst läsa av och stjäla kortuppgifter. En mobiltelefon kan ha inbyggd NFC-läsare, vilket betyder att läsarna är små. Metoden är avsedd för att stjäla kortuppgifter från kontaktlösa kort, så kallade ”blippkort”.

Skyddet mot skimming är att placera ett skyddskort tillsammans med dina betalkort, skyddskortet är i samma storlek som ett betalkort. Kortet är batterilöst och innehåller en störsändare som har en livslängd på fem år.

Har ditt betalkort denna symbol, då bör du skydda kortet mot skimning.

Near Field Communications (NFC), på svenska närfältskommunikation, är ett sätt för två enheter nära varandra att kommunicera kontaktlöst. Det är just den kommunikationen som skyddskortet stör ut.

Kontinuerligt uppmärksammas vi av artiklar och inslag om kortbedrägerier, det kan vara svårt att veta hur vi skall försvara oss mot kort bedragare. Nu vet vi att det räcker med ett skyddskort för att skydda oss emot trådlös skimming. Skyddskorten från SkimSafe är noggrant testade och CE-godkända.

Detta inlägg är en annons för Skimsafe och innehåller annonslänkar.

  • SkimSafe – Skyddskort som hindrar tjuvar stjäla dina kortuppgifter trådlöst
  • Kortet förvaras smidigt i plånbok eller handväska och skyddar upp till 8 betalkort.
  • Kortet har marknadens bästa teknologi och en hållbarhet på 5 år.

Lika lätt som det är för dig att blippa ditt kort i affären, lika enkelt är det för en tjuv att trådlöst läsa av dina kort. Allt som krävs är en mobiltelefon eller en scanner, så kan tjuvarna stjäla dina kortuppgifter på upp till 1 meters avstånd.

Hur vet jag att skyddskortet fungerar?

Skyddskortet från SkimSafe® kan enkelt testas genom att hålla skyddskortet intill ditt betalkort när du ”blippar” det i kassan. Kassaterminalen kommer då inte att reagera eftersom SkimSafe®-kortet stör ut den trådlösa informationsöverföringen mellan betalkortet och kassaterminalen. På samma sätt stör SkimSafe®-kortet ut kommunikationen mellan dina betalkort och obehöriga försök att läsa av dina kort. ”Blippar” du kortet i kassan utan att ha SkimSafe®-kortet i närheten går det att betala som vanligt

Önskar du svar på fler frågor följ denna länk – SkimSafe gällande skyddskort.