Kalligrafi

Publicerad av

Kalligrafi är förmågan att använda skrivandet som konst. Som Pen Store beskriver det, kan kalligrafi vara ett meditativt skapande då skrivandet är repetitivt men ändå konstnärligt. Förmågan att skriva vackert borde inte underskattas eftersom det kan användas i flera olika sammanhang. I en tid då det allra mesta skrivs på datorer eller skärmar så är kalligrafi en fantastisk möjlighet att uttrycka sina, eller andras, ord på!

Detta inlägg är en annons för Pen Store SE och innehåller annonslänkar.


Kalligrafipennor

Dina redskap är mycket viktiga för att kunna få till det allra bästa resultatet. Rätt redskap kan också underlätta för dig då de är utformade för olika tekniker. I denna kategori har Pen Store samlat mjuka och följsamma penslar, hårda reservoarpennor med kalligrafisk spets, filtspetspennor med rak respektive snedskuren spets samt övriga tillbehör och komplement.

På bilden ser vi Pilot Paralell Pen, en unik kalligrafipenna som enkelt laddas med bläckpatroner. Spetsen består av två parallella blad, resultatet blir knivskarpa linjer.


Penselpennor

De är ett mjukare alternativ till stålspetsade kalligrafipennor, därför använder många dem till att skriva skrivstil. Naturligtvis kan du också använda pennan till att teckna och illustrera, då det verkligen finns en fördel i att använda en penna som är väldigt följsam och som kan påverka linjernas bredd på ett naturligt sätt.

Vissa pennor i den här kategorin har en spets som består av strån som på en vanlig pensel, medan andra har en mjuk spets i exempelvis filt eller syntet.

På engelska kallas den brush pen, på svenska säger vi penselpenna.


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.