Handla online via Amazon

Publicerad av

Online shopping har med sin enkelhet, revolutionerat handelsmarknaden. Nu finns möjligheten att var vi än befinner oss, söka bland all värdens artiklar, göra en beställning, betala och få artiklar skickad till den adress vi själva önskar.

Att hitta erbjudanden och jämföra artiklar mellan olika handlare görs smidigt med ett par klick, istället för att transportera sig fysiskt mellan olika affärer.

Detta inlägg är en annons för Amazon och innehåller annonslänkar.

Amazon är världens störta internetbutik och har försäljning från olika delar av världen. Vi som bor inom EU handlar tullfritt från Amazon.de i Tyskland (när det gäller alkohol och tobak tillkommer punktskatter i Sverige).

Handlar vi utanför EU, från exempelvis Amazon.com i USA, behöver man ibland betala tull, moms och eventuellt andra skatter och avgifter. Uppdaterade riktlinjer och regler för handel via nätet finner vi hos svenska Tullverket.

När vi handlar från Amazon i Tyskland och vi bor inom EU, så är det i princip som att handla från en inhemsk internetbutik. Vid första köpet, skapar vi ett personligt konto, vid nästkommande köp räcker det med att logga in på sitt konto och börja handla.


8 snabba och enkla steg för att handa hos Amazon

  1. Registrera dig/ har du redan ett konto är det bara att logga in
  2. Sök efter din produkt
  3. Välj produkt
  4. Fortsätt shoppa, när du är nöjd går du till din varukorg
  5. Kontrollera så du har rätt varor i din korg
  6. Välj leveranssätt, det är olika priser för olika leveranssätt
  7. Välj betalningssätt
  8. Slutför din order, du får ett kvitto och kan följa leveransen via dit konto

Amazons kundtjänst har för oss varit snabb, hjälpsam och proffsig, konversationen kan skötas på engelska.

För att slippa tullavgifter blir vi i Sverige hänvisade till tyska Amazon.de, vilket inte är något problem om man kan tyska språket, om inte får vi förlita oss på hemsidans översättningsprogram som automatiskt kan översätta texter till det språk vi själva önskar.

Amazon till Sverige

Amazon planerar för att lansera en svenskspråkig sajt till hösten, med möjlig start september eller oktober. Varorna kommer att till en början att skickas från Tyskland, men vi skall inte bli förvånade om Amazon även etablera lager i Sverige i framtiden. Vi på 39A följer utvecklingen och länkar till den Svenska sajten när det är möjligt.


Kort info om Amazon

Grundaren av företaget Amazon, Jeff Bezos startade företaget år 1994 i Seattle, USA då som en online bokhandel, nu är företaget ett av världens största, med många olika dotterbolag i olika inriktningar och branscher. Jeff Bezos är en entreprenör i samma nivå som andra storheter som velat och vill förändra världen som exempelvis Steve Jobs, Bill Gates och Elon Musk. Genom att låta företaget växa och sprida sig vill Jeff Bezos, kunna påverka och skapa fördelar för sina kunder, sina företag och för världen. Med en liknelse förstår vi svårigheten, att med ett träd från Amazonasskog kunna påverka världen, men med alla Amazonas träd finns möjligheten att påverka hela värdens klimat och mycket mer än så.


 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.