Handla online via Amazon

Publicerad av

Online shopping har med sin enkelhet revolutionerat handelsmarknaden. Därmed finns nu möjligheten att var vi än befinner oss söka bland all världens artiklar, göra en beställning, betala och få artiklar skickade till den adress vi själva önskar.

Med ett par enkla klick kan du hitta erbjudanden och jämföra artiklar mellan olika handlare på online. Vilket resulterar i att du slipper transportera dig fysiskt mellan olika affärer, smidigt eller hur?

Amazon ger oss ett nytt koncept, nämligen en “everything store”. En försäljningsplattform som i och med det ger oss tillgång till ett brett utbud av varor. Fler och fler företag väljer att sälja sina produkter via Amazon. Företag ser fördelar i att sälja sina produkter på andra plattformar än endast sin egen, till exempel ger det en möjlighet att nå fler nya kundgrupper samtidigt som de ökar sin egen tillväxt.

Detta inlägg är en annons för Amazon och innehåller annonslänkar.

Amazon är nu etablerade i Sverige

Nu är Amazon lättillgängligt för oss i norden eftersom att Amazon har lanserat en svenskspråkig sajt: Amazon.se. De levererar sina varor från sitt logistikcenter i Eskilstuna. Ett lager på 15 000 kvadratmeter.

Vid första köpet skapar vi ett personligt konto. Vid nästkommande köp räcker det med att logga in på sitt konto och börja handla.

Amazon är världens störta internetbutik och har i och med det försäljning från olika delar av världen.

I länder utanför EU kan man behöva betala tull, moms och eventuellt andra skatter och avgifter. Till exempel via Amazon.com som utgår från USA. Uppdaterade riktlinjer och regler för handel via nätet finner vi hos svenska Tullverket.


8 snabba och enkla steg för att handa hos Amazon

 1. Registrera dig / har du redan ett konto är det bara att logga in.
 2. Sök efter din produkt.
 3. Välj produkt.
 4. Därefter fortsätter du att shoppa. Är du nöjd fortsätter du till din varukorg.
 5. Kontrollera så du har rätt varor i din korg.
 6. Välj leveranssätt, det är olika priser för olika leveranssätt.
 7. Välj betalningssätt.
 8. Slutför din order, du får ett kvitto och kan följa leveransen via dit konto.

Amazon erbjuder fri frakt på de flesta varor inom Sverige för beställningar som överstiger 229 kr.


Bra att veta om Amazon

Amazon är öppet för att andra företag ska kunna sälja sina varor via Amazons hemsida, så kallade ”Marketplacesäljare”. Därmed betyder det att du som konsument alltid betalar via Amazon.

Amazon.se distribuerar sina varor från Sverige eller annat land. Varorna kommer antingen från Amazons lager, eller direkt från Marketplacesäljaren. Leveranstiden och land produkten skickas från framgår alltid på hemsidan.

Köper du en produkt från Amazon.se kommer det därmed ske på något av följande vis:

 • Alt 1. Amazon säljer produkten som skickas från Amazons lager.
 • Alt. 2 Din produkt säljs av en Marketplacesäljare och skickas från ett Amazons lager.
 • Alt. 3 Din produkt säljs och skickas från en Marketplacesäljare.

En Marketplacesäljare är ett annat företag som använder sig av till exempel Amazons plattform för att sälja sina produkter. De kan ha ett eget lager eller använda Amazons lager.


Kort info om Amazon

Amazon grundades år 1994 i Seattle, USA av amerikanen Jeff Bezos. På den tiden var Amazon tänkt att bli en bokhandel online. Idag är företaget ett av världens största med flera dotterbolag inom olika inriktningar och branscher.

Jeff Bezos är en stor entreprenör som går att likna vid de andra världsledande entreprenörerna som till exempel Steve Jobs, Bill Gates och Elon Musk. Genom att låta företaget växa och sprida sig vill Jeff Bezos därmed kunna påverka och skapa fördelar för sina kunder, sina företag och för världen.

Amazon har idag lokala webbplatser i över 20 länder. De största marknaderna idag är exempelvis USA, Storbritannien och Tyskland.


 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.