Vattna blommorna på semestern

Publicerad av

Det är mycket att tänka på om man skall resa bort, våra blommor behöver sin omsorg och det kan vara skönt att klara av det själv utan att be om hjälp. Det kan vara klurigt om man har många krukväxter, vi kan lösa det på fler olika, mer eller mindre enkla sätt så att blommorna överlever. Här är våra bästa knep – För att vattna blommorna under din semester.

Detta inlägg är en annons för Söderströms och Amazon.se innehåller annonslänkar.

Förslagen och alternativen för att vattna blommorna under semestertid är många, frågan är vad som passar dina blommor och dig just nu. Vi kan be någon om hjälp, det är svårt ibland och blommorna kan vattnas för mycket eller för lite. Det vore skönt att klara bevattningen med full kontroll på egenhand. Vilken metod vi bör välja avgörs av hur länge vi är borta och vilken årstid det är. Är det varmare väder kan vi placera våra krukväxter utomhus i skugga där regnet kan nå dem. Tänk på att placera dem på ett bord eller hylla så inte sniglar och andra skadedjur kommer åt dem.

Nu mer finns pålitliga och automatiska system som drivs med vanlig el eller via solceller. Från att större vattenkärl pumpas vattnet enkelt till blommorna på terrassen eller balkongen. För blommorna inomhus finns allt från självvattnande krukor till enklare fuktmattor. Träd och buskar kan få lite extra vattentillskott av bevattningssäckar. Följ länkarna nedan för att utforska den lösning som passar dig bäst.


Solcellsdriven bevattning

Bevattning för balkonger och terrasser. Med GARDENA AquaBloom är dina balkong- och altanväxter i goda händer. Bevattningssystemet behöver varken vattenkran eller tillgång till elektricitet i trädgården eller på altanen. Det är helt solcellsdrivet, kranlöst och sladdlöst. Du behöver bara en extra vattenhink, sedan är allt klart.

Ingen vattenkran och inget eluttag behövs, enkelt att installera och kräver inga verktyg!

Med hjälp av de 14 förinställda bevattningsprogrammen kan du styra vattningen av upp till 20 växter med hjälp av tryckutjämnande droppfördelare.

Önskas ett system utan solcell med en elpump ansluten till ett vanligt eluttag så finns – Gardena NatureUp Pump för bevattning.


Krukor med självbevattning

Nu finns vackra och eleganta krukan som har allt i ett, med bevattningssystem för optimal användarvänlighet och bekvämlighet. Tack vare insatser som ser till att växten alltid får just den mängd vatten som den behöver.

Lika praktisk bevattning i vardagen som under semestern.


Övriga självbevattningssystem

Det finns fler smarta självbevattningssystem. Amazon.se presenterar ytterligare system som exempel fuktmattor, droppspikar och bevattningssäckar. Välj det som passar just din växt och ditt hem.