Presenter till de allra minsta.

Publicerad av

I alla tider har vi älskat att ge våra barn det lilla extra, det finns många stunder att uppmärksamma som födelsen, namngivningen och dopet. Att hitta den perfekta presenten kan vara utmanande. Ett tips är självklart att fråga barnets föräldrar, ett annat sätt är att tänka klassiskt och traditionellt.

Detta inlägg är i grunden en annons för Doppresenter.se och Butterick’s, innehåller annonslänkar.

Traditionsenliga doppresenter är ofta saker som ska sparas som ett minne livet ut. Vill man satsa på en traditionell doppresent är saker så som graverade smycken, bestick, sparbössor och fotoram med hand- och fotavgjutning populärt.

Men man behöver absolut inte köpa något traditionellt. Egentligen finns inga regler för vad som passar. Personliga gåvor, där barnets namn är graverat på en kopp eller broderat på en handduk, är också uppskattade gåvor – missa inte att kontrollera stavningen av barnets namn!

Barnkläder kan vara mycket användbara gåvor; om du är osäker, köp något större storlek. 

Ett klassiskt träpussel eller leksak av god kvalitet kan också vara en härlig dopgåva som kommer att uppskattas när barnet når rätt ålder.


Butterick’s fixar festen

Hos Butterick’s hittar vi allt för festen, från presentsnören till dukningen. Samt allt för att höja stämningen.

Presentbordet

Vanligt vid festligheter är att värdarna har ställt fram ett tomt bord som plats där gästerna kan lämna sina gåvor vid ankomsten.

Som gäster kan vi göra livet lättare för presentmottagarna om man ser till att ett kort är ordentligt fäst vid gåvan för att minska förvirring som lätt uppstår när många presenter presenteras. Det är vanligt att öppna presenterna inför gästerna, det brukar uppskattats.

Nedan ger vi exempel på kvalitetspresenter från Doppresenter.se


Nr.1 Sparbössa

Den gamla hederliga spargrisen har fått konkurrens, dagens sparbössor kan se ut hur som helst. Men de är fortfarande en uppskattad present till unga pojkar och flickor.

Denna uppskattade sparbössa har en tennfinish.


Nr.2 Fotoram med hand- och fotavgjutning

Föreviga barnets handavtryck och fotavtryck. Denna klassiska vita ram i trä med en snygg skugga som faller inuti ramen. I ramen ryms ett foto samt ett hand- och fotavtryck. Pressa barnets lilla hand och fot i den giftfria, mjuka lufttorkande leran och placera i ramen. Förpackningen inkluderar en vändbar rosa och blå bakgrund. En perfekt present, som håller en hel livstid.


Nr. 3 Bestickset, Mumintrollen.

Bestickset med motiv av Mumintrollen, setet innehåller 1 gaffel, 1 kniv och två skedar i olika storlekar.


Nr. 4 Grizzlybjörn

Grizzlybjörn från WWF (Världsnaturfonden).
Genom att köpa ett WWF-mjukisdjur stöttar du WWF i deras arbete med att rädda hotade djurarter. Alla mjuka djur från WWF har en tag i örat som ger information om deras viktiga arbete.
Björnen är sittande, har mjuk, lurvig päls, popnitade ögon och nos (dragfasta).


Nr. 5 Gåbilar

En retro gåbil från Baghera är en perfekt doppresent som barnet har nöje av länge.

Speedsters är utrustade med riktig styrning, en metallkropp och tysta gummihjul.