Skoblock av cederträ

Publicerad av

De högkvalitativa skoblocken är tillverkade av rött cederträ. Cederträ har en naturlig doft samt en absorptionsförmåga som hjälper till att öka livslängden på dina skor.

Cederträdet är ett av världens äldsta barrträd. Det mjuka och aromatiska träet erbjuder många skötselfördelar. Skoblocken torkar lädret genom att absorbera fukt inuti skon. De minimerar veckbildning och bevarar formen på skon, genom att sträcka ut skinnet som blir något missformat under dagen. Träets naturliga Thuja Plizin-olja är även avvisande mot skadedjur.

Ett par skor bör inte bäras två dagar i rad, låt skona återhämta sig minst 1-2 dagar. Sätt i skoblocken direkt efter skona tagis av fötterna. Är skona rejält fuktiga kan skoblocken plockas ur efter ett tag, för att låta skon få lufta ur en stund innan skoblocken sätts tillbaka igen. Varje sko par ska ha sina egna skoblock i rätt storlek. Efter en tids användning kan man med fördel sandpappra skoblocken lite lätt, så återfår de sin ursprungliga funktion.

Om inte skoblock används spelar det ingen roll hur god kvalitet skorna håller, de kommer att tappa form och åldras i förtid.

Skoblock av märket Human Scales


Skoblocken spänner ut skon både på längden och på bredden, det ger optimal passform, den två delade tå delen bidrar även till ökad ventilation. Blockets runda häl del hjälper till att forma hela lästen och behålla hälgreppet i skon.
På blockets häl finns en knopp som underlättar isättning och urtag av blocken.

Human Scales grundades 2007 på NK av Mikko Kämäräinen och Peter Ferber. Namnet Human Scales betyder att kläderna du bär är en del av dig själv. (Like a second skin or what we call Human Scales). Fokus ligger på design, bra passform och hög kvalitet till ett rimligt pris.


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.